Skip to content

 

Docente Marleen de Bruin geeft les in Hatha yoga, Yin Yoga en Pilates voor beginners en gevorderden. Marleen volgde de 3-jarige opleiding tot Hatha yoga docent bij Ron van der Post, opleiding Pilates Trainer bij Fysio Physics en diverse aanvullende workshops. Zij is een betrokken en ervaren docente en geeft sinds 2005 enthousiast en met een vleugje humor les, momenteel bij trainingscentrum Michi in Nijmegen.
Tevens is zij een veelgevraagd gastdocent yoga en geeft personal training.
Naast haar yoga activiteiten is Marleen beroepsmatig werkzaam als violiste. Sinds 2003 speelt ze in symfonieorkest Philharmonie Zuidnederland, waarmee ze als violiste wekelijks concerten geeft.

Vanaf 2017 organiseert Marleen samen met haar man Ferdinand (gids en wandelcoach) succesvolle yogavakanties naar Lanzarote. Helaas heeft de Corona pandemie ervoor gezorgd dat het afgelopen 2 jaar lastig was om yogareizen te realiseren.
Vanaf 2023 gaan we weer volop van start en beginnen met een yogavakantie in Portugal.


Tijdens de yogaweek zijn er twee yogalessen per dag, van elk een uur en een kwartier.
Deze worden buiten gegeven bij het zwembad of bij slechter weer binnen.
De yogalessen zijn zeer divers en worden ook afgewisseld met spierversterkende Pilates-oefeningen. Yoga ervaring is wenselijk. Indien nodig geeft Marleen opties voor verschillende niveaus of aanpassingen zodat je altijd mee kan doen of juist extra uitdaging aangeboden krijgt. Als je een blessure hebt of bepaalde medicijnen gebruikt dan kan docente daar rekening mee houden. Meld dit dan graag bij inschrijving. Ook als je specifiek aan iets wil werken kan daar tijdens de week extra aandacht aan besteed worden.
We houden de groep bewust klein ( max. 10 gasten ) zodat iedereen bij de yoga persoonlijke aandacht en aanwijzingen krijgt. Vanzelfsprekend gebeurt dit op een betrokken en respectvolle manier, met aandacht voor ieders grenzen.
Na de warming up volgt een aantal houdingen, ofwel asana’s. Deze zijn zowel statisch als dynamisch en worden staand, zittend of liggend uitgevoerd. Ontspanning tijdens en na de les is een belangrijk aspect van yoga, maar de lessen zijn tevens uitdagend, inspannend en grensverleggend. Het laatste gedeelte van de les bestaat uit pranayama, gevolgd door een kwartier meditatie en eindontspanning.
Iedere deelnemer ontvangt na afloop van de week- indien gewenst- een persoonlijk oefenschema, afgestemd op de persoonlijke behoeften. Dit handgeschreven schema bestaat uit Asana’s, Pranayama, meditatietechnieken en eventueel een persoonlijke mantra.
Je leert zo hoe je yoga nog beter kan toepassen in jouw dagelijkse leven en de juiste balans kan vinden en behouden.
Het doel is dat je in de vakantieweek los kan komen van de dagelijkse bezigheden en echt tijd voor jezelf kan nemen.
De yoga helpt hier natuurlijk bij, maar ook de aantrekkelijke omgeving, gezelligheid en dynamiek van de groep.
Een herinnering om vast te houden!

FOTO 3