Docente Marleen de Bruin geeft tijdens deze week les in Hatha yoga, geschikt voor beginners en gevorderden.
Deze in het Westen bekendste vorm van yoga bestaat uit:
Houdingen (asana’s ) , Ademhaling (pranayama) en Meditatie.
Marleen volgde de 3-jarige opleiding Hatha yoga docent bij Ron van der Post, Pilates Trainer bij Fysio Physics en diverse aanvullende workshops. Zij is een betrokken en ervaren docente en geeft sinds 2005 enthousiast en met een vleugje humor les in Yoga en Pilates bij haar eigen yogaschool: www.yogaleen.nl
Naast haar yoga activiteiten is Marleen beroepsmatig werkzaam als violiste. Sinds 2003 speelt ze in symfonie-orkest Philharmonie Zuidnederland, waarmee ze als violiste wekelijks concerten geeft.

 

In 2017 en 2018 organiseerde zij samen met haar man Ferdinand (gids en wandelcoach) enkele succesvolle reizen naar Lanzarote. Dit beviel zo goed dat Ferdinand en Marleen vanaf januari 2019 op Lanzarote zullen verblijven om van daaruit frequenter yogavakanties aan te kunnen bieden.

Tijdens de yoga-vakantie-week zijn er twee lessen per dag, van elk een uur en een kwartier. Deze worden gegeven op het dakterras van de villa of bij het zwembad en je kan kiezen uit een plekje in de zon of schaduw.
De yoga-lessen zijn zeer divers en worden ook gecombineerd met spierversterkende Pilates-oefeningen.
De week is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, voor alle leeftijden, man en vrouw.
Indien nodig geeft Marleen opties voor de verschillende niveau’s of past een houding aan, zodat je altijd mee kan doen of juist extra uitdaging aangeboden krijgt.
De groep is bewust klein (maximaal 12 personen) zodat iedereen bij de yoga persoonlijke aandacht en correctie kan verwachten.
Vanzelfsprekend gebeurt dit op een betrokken en respectvolle manier, met aandacht voor jouw grenzen.
Elke dag ligt de nadruk op een bepaald chakra en ook al is dit misschien nieuw of onbekend voor je…de uitwerking op lichaam en geest zal je zeker kunnen voelen en ervaren.
Op een van de dagen is er een stilte-wandeling door het uitgestrekte en rustgevende lava landschap, gevolgd door een lange meditatie en stilte-diner.
Na de warming up volgt een aantal houdingen, ofwel asana’s. Deze zijn zowel statisch als dynamisch, en worden staand, zittend of liggend uitgevoerd. Hoewel ontspanning tijdens en na de les een belangrijk aspect is van yoga, zijn de lessen ook uitdagend, inspannend en grensverleggend.
Het laatste gedeelte van de les bestaat uit ademhalings-oefeningen (pranayama) gevolgd door een kwartier meditatie; deze is afgestemd op het chakra van die dag.
Het doel is dat je na deze week nog lekkerder in je vel zit, krachtig en vol met positieve energie!
De yoga zorgt hier natuurlijk voor, maar ook de energie van dit vulkaaneiland met haar schone lucht en water. Als bonus is er dan nog het verblijf in een prachtige villa met zwembad, heerlijke vegetarische maaltijden, verrassende excursies, gezelligheid van de groep alsmede rust en ruimte voor jezelf, kortom:
Een unieke yoga-week waar je jezelf kan zijn en volledig verzorgd kan genieten zonder verplichtingen!