Wat vinden deelnemers aan voorgaande yogavakanties naar Lanzarote?

José, september 2019 

De yogaweek op Lanzarote vloog voorbij.
Wat heb ik genoten van de rust, de ruimte, de zon, de gastvrijheid en het heerlijk eten.
De dag starten met yoga , daarna rustig ontbijten, wat tijd voor jezelf, een excursie en nog eens een heerlijke yogales. Ik vond het een perfect ritme.
Tijdens de week is er genoeg tijd voor jezelf, niets is verplicht.
Marleen is een hele fijne yogadocente met een hele fijne rustige stem.
Helemaal in balans kwam ik van deze verwenweek thuis.
Dank je wel Marleen en Ferdinand.
Lieve groeten van,
José


Berdike, september 2019:

Fantastische week gehad.
Niet alleen heerlijke yoga, maak ook van alles van het eiland gezien
én heerlijk gegeten.
Echt een aanrader!!!

Annette, 21 tot 28 september 2019:

Een geweldige week gehad op Lanzarote!!
Echt alles was super: de mooie ruime villa met zwembad, de prachtige locatie, de fijne yogalessen van Marleen, de mooie excursies, het heerlijke eten van 2 fantastische koks, de leuke mensen, enz.
Ik kan eigenlijk geen minpuntje benoemen.
En tussendoor heerlijk vrije tijd voor jezelf in het lekkere klimaat van Lanzarote, even lekker zwemmen of zonnen of een boekje lezen of contact zoeken met medereizigers, wat je maar wilt.
Lanzarote is een prachtig eiland! De yogalessen van Marleen zijn heerlijk en ze is zeer vakbekwaam en heeft echt aandacht voor iedereen.
En Ferdinand was een fantastische reisbegeleider. Hij brengt je overal veilig naar toe en weet echt alles van het eiland. Ik kijk terug op een fantastische week!! Zeer zeker een aanrader voor als je een ontspannen weekje voor jezelf wilt en houdt van yoga en excursies in een mooie omgeving en in een heerlijk klimaat! Nogmaals bedankt Ferdinand en Marleen voor deze geweldige week!

Hilde, september 2019
Ik heb het geprobeerd, echt waar, maar ik kan geen woorden vinden die goed genoeg weergeven hoe bijzonder deze vakantie (voor mij) was!!! En voor wie toch meer specifieke commentaar wil i.v.m. de locatie, het eten, de yoga , de excursies of wat dan ook ,lees de reviews van de anderen op de site, alle lovende woorden zijn meer dan terecht!!!! Gun jezelf een week bij deze inspirerende mensen op dit prachtige eiland en geloof me, het zal je verrijken!!!

Marian
april 2017
“Wat heb ik een topweek gehad op Lanzarote! Marleen en Ferdinand hebben een prachtige villa gevonden met veel ruimte binnen en buiten, en schitterende uitzichten. Het is dan ook extra genieten tijdens de yoga- sessies op een van de terrassen door een combinatie van zon, wind en vergezichten.
Marleen heeft de yoga-sessies fijn voorbereid en opgebouwd rondom het thema chakra’s. Rustig en toch enthousiast, en vaak met veel humor, stimuleert zij iedereen op haar of zijn niveau. Waar nodig geeft zij aandacht en aanwijzingen, waarbij zij rekening houdt met de persoonlijke (on)mogelijkheden. De omgeving en prettige atmosfeer op Lanzarote hebben voor mij zeker bijgedragen aan de fijne meditaties aan het eind van iedere les.
‘s Morgens kan ieder voor zich een paar uur naar eigen behoefte doorbrengen. In de middag kun je naar wens deelnemen aan de excursies die Ferdinand heeft voorbereid. Hij heeft veel kennis van de geschiedenis en achtergronden van hetgeen je gaat zien, en vertelt daar graag over. Ik ben dan ook helemaal gegrepen door al het moois op Lanzarote.
Ontbijt en lunch worden door Marleen en Ferdinand verzorgd. Er is altijd een royale en afwisselende keuze. Natalia, een heel lieve en enthousiaste kokkin, verzorgt het diner. Het was altijd heerlijk en voor iedereen verrassend hoe afwisselend en bijzonder veganistisch en vegetarisch eten kan zijn.
Kortom, een mooiere week had ik mij niet kunnen wensen! Marleen en Ferdinand nogmaals bedankt hiervoor.”


Petra
mei 2018
“Bij twijfel..doen!!! Afgelopen april samen met mijn man een heerlijke yogaweek gehad. Werkelijk alles was fantastisch, de locatie, de yoga, het eten en het waanzinnig prachtige eiland Lanzarote. Het heeft ons aan niks ontbroken, voortdurend verzorgd en ook ruim de tijd voor onszelf kunnen inlassen. Het programma is niet verplicht, maar iedereen doet alles mee, gewoon omdat het zo gaaf is.
We durven wel te zeggen dat Lanzarote het mooiste eiland is van de Canarische, het licht wat voortdurend veranderd, de uitzichten, de omgeving met alle verschillen in hoogte en kleuren en vooral de rust!
Marleen en haar man zijn geen moeite te veel en houden goed rekening met de individuele personen, zeker ook tijdens de yogalessen.
In de villa zijn de kamers ruim met veel comfort en heerlijke bedden. Ook extra kamers om jezelf terug te kunnen trekken.
Wij gaan volgend jaar weer!”


Irene

juni 2018
“De cursus was een super mix van actief bezig zijn, genieten & ontspannen. Door de professionele ervaring en persoonlijke benadering van Marleen, kon ik als onervaren deelnemer geruisloos invoegen tussen de al veel meer ervaren yogi.
Deze yogaweek is een absolute aanrader voor zowel de ervaren yogi, alsook voor degene die nog nooit iets met yoga gedaan heeft. Je komt als herboren terug, qua gezond bezig zijn met je lijf, en ook met een fris hoofd.
Ook qua eiland komen alle stijlen aan bod: van de aardse nuchterheid op de lava-velden, waar je al wandelend de immense omgeving onder je voeten voelt, tot de wijdse vergezichten met bergen en zee, die inspireren tot spirituele overpeinzingen.”

Van een enthousiast echtpaar
juni 2018
Na vele verhalen over dit bijzondere eiland, het unieke vulkanische landschap, het altijd prettige klimaat en onze interesse in yoga, kwamen we bij een geheel verzorgde yogaweek voor alle leeftijden en niveaus op Lanzarote.

We hadden nauwelijks ervaring met yoga, noch met vegetarische maaltijden.
Dat bleek geen bezwaar en dat vonden we best spannend…
Aan alles was gedacht, we werden opgehaald van het vliegveld en bij aankomst in de prachtige villa stond er een uitgebreide maaltijd klaar vol verse producten.
Iedere middag werden door Ferdinand met veel enthousiasme gevarieerde excursies georganiseerd waarbij we o.a. hebben gewandeld, zee gezien, en cultuur van Lanzarote. In de ochtend en avond waren er de prima opgebouwde yogalessen door professionele docente Marleen, die zichzelf moeiteloos in velerlei bochten kon wringen. Vaak werden houdingen bij ons of andere deelnemers aangepast zodat je altijd mee kon doen, maar met hulp van een subtiele correctie kwamen we soms onverwacht een heel eind verder… Spierpijn hebben we nauwelijks gehad, wel het gevoel dat je hele lijf wat gedaan had en welverdiende ontspanning na afloop.

Viel er dan niets tegen? Ja, het “altijd prettige klimaat” bleek voor het eerst in de historie iets kouder en natter dan verwacht. Daarom werd gedurende de eerste dagen het verkwikkende zwembad door sommigen verruild voor de ook aanwezige sauna.

Een intensieve, maar ook ontspannende vakantieweek met gezellige en verrassende deelnemers.
Hulde voor de locale kok Natalia en haar echtgenoot Juan, voor hun in stijl verzorgde, creatieve warme maaltijden, met aan het eind van de week een vegetarische barbecue.
Bij thuiskomst als herboren, ontspannen en door alle oefeningen een centimetertje langer en heel wat ervaringen rijker! Volgend jaar gaan we weer!

maart 2019, door Haties Er
Marleen is een ervaren en fijne yoga docent. Een week yoga met haar heeft mij zeker verder gebracht in mijn yoga oefeningen en houdingen!
Ferdinand heeft veel kennis over het eiland en kan je een hoop vertellen tijdens de excursies.
Een hele week exclusieve veganistische gerechten; bijzondere ervaring!
Het is een actieve yogaweek met twee lessen op een dag en elke dag een excursie! Je bent vrij om mee te gaan of aan het zwembad te blijven. Ik heb zelf niet elke dag meegedaan omdat ik ook uit mijn doe modus wilde komen. Voor mensen die graag yoga willen doen in combinatie met het eiland verkennen is dit een unieke gelegenheid.

maart 2019, door Leyla
Een week yoga en excursies bij jullie in Lanzarot heeft mij heel goed gedaan. Na de yoga week had ik het gevoel dat ik al mijn spieren had getraint en helemaal in mijn lichaam zat. Hoofd leeg, heerlijk. Het was een machtige yoga week met een duidelijk effect op mijn lichaam, niet zo een van licht yoga “for fun” tijdens vakantie. Mijn yoga week heeft zijn doel bereikt.

Ook de excursies waren vermakelijk en interessant en boden ons de kans om Lanzarot te leren kennen in natuur en cultuur. De zeer goede vegatarische eten en de bediening door de sympathieke en deskundige en creatieve kokin en kok waren een aangename verrassing.

Voor mensen die op zoek zijn naar het effect van yoga op hun lichaam en gezond eten beveel ik deze vakantie graag aan. Door de excursies leer je ook het eiland kennen, kunstschilder (Cesar Manrique), cultuur, culinair, wat wil je nog meer. O ja, in het excursieprogramma zou een ontmoeting met locals muziek waanzinnig zijn.

April 2019 door Olga

Ik heb een erg fijne week gehad.
Toen ik las over deze yogaweek leek het me gelijk erg leuk, wel wat voor mij. De info vooraf gaf een goed beeld van wat je kon verwachten. Omdat ik niet zo’n groepsmens ben, was deze kleine groep zeer prettig voor mij. Twee keer per dag yoga onder zeer deskundige leiding zou ik elke dag wel willen. Ik kreeg nog een persoonlijke tip mbt massage waar ik zelf nog nooit bij stil had gestaan. Het zweverige beeld dat het woord yoga wellicht kan oproepen was niet van toepassing.
Ontbijt en lunch waren goed verzorgd en het eten ‘s avonds was erg lekker en met veel liefde bereid. Het was van alle kanten een gezond weekje. De excursies waren ook de moeite waard.
Wellicht één verbeterpunt van huishoudelijke aard: ik zou halverwege de week een schone hand/baddoek aanbieden.
Kortom, deze week is aan iedereen aan te bevelen die gezonde aandacht aan lijf en leden wil besteden.

Nogmaals bedankt Marleen en Ferdinand!